Muntliga noveller

johan theodorsson

SCENBERÄTTARE

Olika berättelser, olika källor

Muntliga noveller är föreställningar som består av kortare berättelser som binds ihop av ett tema. Varje historia är som en liten novell komponerad av mig där materialet kommer från historiska källor, från händelser i mitt liv eller från min egen fantasi. Det kan också vara bearbetningar av sagor/sägner/myter. Jag uppträder på många olika ställen och varje föreställning kräver sina berättelser.


Här följer 4 berättarprogram. Varje berättarprogram innehåller mellan 3-5 berättelser och är ca 1 timme.

Nordiska magiska möten

I denna föreställning får du en glimt av den nordiska sago- och mytvärlden. Du får möta prinsessor som letar efter en prins som lever under jorden, du får träffa Näcken, vårt eget gestaltskiftande vattenväsen. Men allt börjar och slutar med Surt. Minns du vem han var? Vem du än möter blir det ett magiskt möte mellan berättare och lyssnare.


Mänskliga sagor och en depressiv katt

Här blir det mina mest mänskliga folksagor. Men det är inga vanliga folksagor, det är sagor som visar hur du och jag lever - våra brister, våra otäcka sidor , våra fina och mänskliga sidor. Både skrämmande och djupt mänskligt. Allt binds ihop av en katt med depressionsproblem som är en god lyssnare, den bästa faktiskt.


Det oberättade Stockholm

Nu är det dags för dig att ta del av historiska berättelser från Stockholm. I en kärleksförklaring till staden och Stockholm får du följa livsfarliga luftseglingar på 1800-talet, falskmynteri på 1500-talet och en dödlig kärlekshistoria från 1400-talet. Gripande och spännande om huvudstaden.


Hur ska det gå för mina 3 döttrar?

Vem är jag på riktigt? Jo, en pappa med 3 döttrar som är en ständig oro och en enorm glädje. Vad händer när jag nattar tre kräksjuka barn? Betyder jag något för dem? Vad är min mammas roll, hon dog i cancer 2016 men hon lever i mig? Skrönor och sanning blandas i en glad, varm och människoälskande föreställning.

FAKTA

Varje berättarprogram är ca 1 timme.

Det är 3-5 berättelser beroende på längd i varje program.

Kostnaden är 6000 kr per program.

Rabatt om ni beställer flera föreställningar.

Frågor • 073-203 81 59 • johan@fantasiformedlingen.se

Om Johan Theodorsson

Johan Theodorsson är en internationell scenberättare. Han arbetar med en blandning av storytelling, skådespeleri och musik. Förutom att han framträder med egna föreställningar för både barn och vuxna erbjuder Johan utbildningar i muntligt berättande genom egna företaget Fantasiförmedlingen.

Foto: Stefan Berg

Stadsmuséet, Stockholm

Livrustkammaren, Stockholm

Kafé Ny gemenskap för hemlösa, Stockholm

Berättarslam Kafé Klavér, Stockholm

Internationell berättarfestival, Rom

Internationell berättarfestival, Kea

Berättelser vid elden, Göteborg

Svartbrödraklostret, Stockholm

Berättarnas torg, Stockholm

Hem